Ateliér varenia
Jedlo. Tak univerzálna vec, že si jeho hodnotu veľakrát ani neuvedomujeme, lebo väčšinu dní ho iba tak ledabolo zhltneme a ani sa nad tým ani nezamýšľame. A presne toto chceme v našich kurzoch zmeniť. Náš celkový pohľad na jedlo. Ako sa ku kvalitnému jedlu dostať, aká je cesta od základného produktu až do našich chladničiek a potom na náš stôl.
A najmä – ako si ho vedieť kvalitne pripraviť, v súlade s hodnotami zero waste, bezodpadovej kuchyne a tiež ako využiť dary zeme v našich kuchyniach.
Ateliér varenia - burgre
Chcete sa naučiť pripraviť dokonalý burger, ktorý si vaši priatelia a rodina zamilujú?
V tomto kurze vVs prevedieme krok za krokom procesom prípravy najlepších burgrov.
Povieme si niečo o histórii burgrov a skúsime si rôzne techniky varenia a prípravy burgrov a rôznych prísad.
Konkrétne to bude classic cheese burger, populárny smash burger a šťavnatý pulled pork.
Samozrejme každý v našej originálnej verzií.
Na kurze Vám teda ukážeme aj rozlišné spôsoby spracovania mäsa.
Samozrejmosťou bude mäso od lokálnych bio chovateľov, ktoré si spolu od základu očistíme aj namelieme.
Pripravíme si rôzne druhy domácich bbq omáčok či majonéz. Vytvoríme spolu originálne šaláty coleslaw a naložíme si základnú zeleninu.
Kurz sa bude konať v Lesnom bistre Vážka a pre osobný prístup je vhodný pre max. 10 osôb. Pre malý počet účastníkov sa vám môžeme venovať individuálne a odpovedať na všetky vaše otázky.
Navyše po kurze budete mať všetky informácie, ktoré si budeme zdieľať počas hodiny, prístupné v pohodlnej prezentácii plnej užitočných rád, typov a trikov, aby ste si mohli domov odniesť nielen zážitok, ale aj praktické vedomosti.
Kurzom Vás prevedie majster burger Daniel Ginič a tým Lesného bistra Vážka.
Ateliér čokolády
Čokoláda. Vo svojom okolí nepoznám nikoho, kto by jej odolal. Má neuveriteľnú históriu a chuť, ktorá je absolútne jedinečná.
Kurz je v trvaní cca 4 hodiny a naučíte sa v ňom nielen všetko o príprave domácich praliniek, tak aby boli lesklé, hladké a bez nedokonalostí, ale tiež o histórii čokolády a jej pestovania či zberu.
Kurzom Vás bude sprevádzať majster čokolády a v súčastnosti aj včelár, Ing. Peter Žáčik, ktorý desiatky rokov viedol vlastnú firmu na výrobu čokoládových produktov a ako sám hovorí, výroba praliniek je skrátka umenie.
Čo sa na našom čokoládovom ateliéri naučíte:
- ako správne temperovať čokoládu a teda čo to vlastne temperovanie v praxi je
- techniku výroby praliniek
- plnenie praliniek
- a mnoho ďalšieho o čokoláde

Lektor - Daniel Ginič
Chef Lesné bistro Vážka
Danko už viac ako 8 rokov pracuje v gastrosegmente a žije v Prahe. Stál za vedením rôznych úspešných gastro projektov, ktoré v Prahe rozbiehal. V našom ateliéri vedie kurzy varenia a je burger majstrom, o príprave mäsa a steakoch vie asi najviac na svete.

Lektor - Natália Šultysová
CEO Lesné bistro Vážka
Autorka projektu Lesného ateliéru Vážka, spolumajiteľka Lesného bistra Vážka, neúnavná kreatívna duša, ktorá doslova srší nápadmi. Miluje jednoduchosť, ľahkosť, bylinky, aromaterapiu a varenie. Roky vedie kurzy, semináre a neustále tvorí niečo nové.
Čo môžete očakávať
- Úplne uvoľnený a láskavý prístup
- 3-4 hodiny kreatívnej tvorby v podvečerných hodinách
- Kurz je vhodný pre dospelých
- Pre jednotlivcov aj pre firmy ako teambuldingová aktivita
- 5-10 osôb
- výrobky si vezmete so sebou
- v cene všetok materiál, skriptá a materiál na výrobu
- malé občerstvenie a welcome drink
naše aktuálne kurzy
poďte s nami vypnúť svet a začať tvoriť
Adresa
Lesné bistro Vážka, Marianka smer Malý Slavín
Telefón
+421 905 444 402
atelier@lesnebistro.sk
Kontakt
Lesný ateliér Vážka, o.z.
Záhorská Bystrica 48, 841 06 Bratislava
Autorka ateliéru
Natália Šultysová